Siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto on niitä ruokia, josta meillä tykkää koko perhe. Siskonmakkarakeitto on se ruoka, jota meillä valmistetaan usein kun palaamme matkoilta. Itseasiassa äitini on käynyt usein tuomassa meille  kattilallisen keittoa valmiiksi odottamaan matkalta palaavia. Ihanaa tavallista ruokaa lomaruokien jälkeen.

Kotiruokakirjan reseptin mukaan syntyy maukas perinteinen siskonmakkarakeitto. Videoresepti tähän ohjeeseen löytyy YouTubesta

Usein valmistan siskonmakkarakeitosta myös mausteisemman version. Tällöin aloitan freesaamalla kattilan pohjalla valkosipulia ja pari teelusikallista currya, muuten ainekset samat kuin perinteisessä keitossa. Meillä siskonmakkarakeittoon kuuluu muuten aina lipstikkaa. Niin ja siskonmakkarat ovat aina Wurstin. Yleensä siskonmakkarakeiton kanssa syödään näkkileipää, jonka päälle margariinia ja juustoa. 

Siskonmakkara nimestä löytyy tietoa Jaakko Raholan ruokasanastosta. ” Pehmeä, alunperin lampaan suoleen, mutta nykyisin valitettavan usein keinosuoleen tehty raakamakkara, jota meillä osataan käyttää lähinnä vain siskonmakkarakeittoon. Ennen koneellisen jäähdytyksen aikaa valmistettiin huonosti säilyviä siskonmakkaroita vain talvisaikaan. Nimi tulee ruotsin sanasta siskonkorv, muinoin susiskon, joka taas tulee vanhan saksan sanan Sausischen kautta ranskan sanasta saucisse”.

Lähteen: Kommentit