Uunitattaripuuro

Minä olin ihan unohtanut tattarin kunnes se tuli vastaan yhteistyökumppanin kautta. Ihana makumuistotuli mieliin isoäitini valmistamana. Hän laittoi tattaripuuron yöksi uuniin, punaiseen maitoon tietenkin ja seuraavana aamuna sitä nautittiin sokerin ja voisilmän kanssa. Se oli niin hyvää.

Kotiruokakirjassa on kattava osio puuroja, yhdistelin reseptejä, jotta sain sieltä uunitattaripuuron valmistettua. Ja hyvää tästä tulikin. Videoresepti löytyy YouTubesta.

Puuron valmistuttua nautin sitä illalla heti voisilmän kanssa. Aamulla nautin aamiaisella kevyesti lämmitettyä tattaripuuroa. Laitoin puuron joukkoon mustikkajauhetta ja pilkoin päälle banaania. Oli todella maittavaa.

Tattarin sanotaan hellivän vatsaa. Se onkin erinomainen vaihtoehto keliaakikoille ja muillekin omasta hyvinvoinnista huolehtiville. Tattaria viljellään Suomessa ja se viihtyy pelloillamme erinomaisesti. Tattarin maku on voimakas, minulle se on tuttu turvallinen maku jo lapsuudesta. Monille tattari on tuttu blineistä. Suosittelen kokeilemaan tattarisuurimoita esimerkiksi juuri tässä ihanassa puurossa tai valmistamaan tattaririsoton. Kiva kotimainen vaihtoehto.
Kommentit