Uunikasvikset ja marinoituja papuja

Kotiruoka-kirjassa on kattavasti erilaisia reseptejä kasviksien valmistamiseen. Valitsin tällä kertaa uunikasvikset ja marinoituja papuja.

Uunikasvikset valmistuivat lounaaksi sopivasti etäpalaverin aikana. Videoresepti löytyy oheisesta linkistä.

Kasviksien valmistaminen uunissa ruoaksi on ihana tapa saada lisättyä kasvisten syöntiä. Kypsänä niitä tulee syötyä huomattavasti helpommin kuin rouskutettua raakana. Minä kypsennän uunissa usein alkuviikosta enemmänkin kasviksia valmiiksi. Valmiita kasviksia nautin sitten lounaalla erilaisten muiden osasten kanssa.

Kasvisten syöminen on kehomme hyvinvoinnille tärkeää. Ne sisältävät paljon suojaravintoaineita, kuten kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Lisäksi ne sisältävät varsin vähän energiaa painoonsa nähden, joten niiden syöminen edesauttaa myös painonhallinnassa.

Edelleenkin me suomalaiset syömme liian vähän kasviksia. Sanotaan, että vähintään puoli kiloa päivässä. Tämä resepti on oivallinen tapa lisätä kasviksien syömistä. Otathan kokeiluun.



Kommentit