Munakasrulla

Kotiruoka-kirjasta löytyy mukava kokoelma erilaisia kananmunaruokia. Valitsin arki-illan valmistukseen munakasrullan. Tein itse munakkaasta nokkosella vahvistetun käyttämällä Arctic Warriorsin  nokkosjauhetta.

Munakasrulla savulohitäytteellä toimi meillä arkiruokana. Lisukkeena oli salaattia. Munakasrullan täytteeksi voisi laittaa lähes mitä vain, esimerkiksi ihana sienimuhennos asettuisi sinne hyvin kuin myös esimerkiksi tomaattia, fetaa ja reilusti lehtipersiljaa. Valmistuksesta olen taas tehnyt ohjevideon, ole hyvä  Videoreseptiin

Kananmuna toimii kemiallisella koostumukseltaan monissa eri tarkoituksissa mm kuohkeuttamaan ja suurustamaan. Ravitsemukseltaan kananmuna on huipputuote. Kovien valkoisten kuorien alta löytyy ravintosisällöltään paljon proteiineja, fosforia ja D-vitamiinia. Kananmunan keltuaisessa on varsin paljon kolesterolia, joten henkilö, jonka kolesteroliarvot ovat kohollaan kannattaa rajoittaa kananmunan syömistä.

Meillä käytetään kananmunaa varsin usein. Yleensä minulla on jääkaapissa kananmunia valmiina keitettynä ja näin sitä on lisukkeena minulla esimerkiksi lounassalaatissa tai voileivän päällä.

Kommentit