Lihan paistaminen - karitsan paahtopaisti

Kotiruoka-kirjassa on upea kokonaisuus lihan paistamisesta erilaisiksi ruoiksi. Minä yhdistelin valmistukseen kirjan ohjeiden useita osia. 

Olin valmistassa Putkisalon kartanon lampaanlihoista karitsan paahtopaisteja koko perheen yhteiselle sunnuntain aterialle. Kirjan ohjeilla sain koottua hyvän kokonaisuuden, josta tein myös reseptivideon

Lihan paistamisessa pätee muutama sääntö

1. Paista huoneen lämpöistä lihaa

2. Käytä kuumaa pannua

3. Käytä lämpömittaria halutun kypsyysasteen saamiseksi

Minulla on tapana maustaa lihat paistamisen jälkeen samalla kun laitan ne vetäytymään folion sisään. Tällä kertaa maustoin karitsan paahtopaistia suolalla, pippurilla ja timjamilla. Toimi ja maistui. Minulla ei ole juurikaan tapana marinoida lihaa.

Tälle aterialle valmistin lisukkeeksi kukkakaalipyrettä, porkkanaspagettia ja speltittoa. Ateria oli maistuva suomalainen kokonaisuus, jolla oli hyvä juhlistaa itsenäisyyttä ja vapautta.

Kommentit