Broileria ja currykastiketta

Ollessani pikkutyttö oli meidän perheen sunnuntai-ruokaa usein kanaa ja currykastiketta. Ruoka oli minun herkkua, varsinkin kun sain syödä perunaa, riisiä ja currykastiketta. Omalle perheelleni olen aina silloin tällöin valmistanut ruoaksemme broileria, riisiä ja currykastiketta. Koko perheemme pitää tästä ruoasta ja sitä aina ajoittain pyytävätkin valmistaman. Nykyään korvaan riisin mieluusti speltti-helmillä, kaura-helmillä tai quinoalla.

Kotiruoka-kirjassa on reseptit keitettyyn kanaan ja broileriin kuin myös broileripihveihin paistettuna pannulla tai kypsennettynä uunissa. Kanaa on tänä päivänä haastava saada, enkä onnistunut hankinnassa, joten päädyin valmistamaan jälleen kerran broileria paistettuna. Valmistus sujui kirjan reseptin mukaan uunissa.

Lisukkeeksi laitoin uuniin fenkoleita muutaman päivän takaa sekä kukkakaalia ja herkkusieniä. Kasvikset ehtivät kypsymään mukavasti samaan aikaan broiler-pihvien kanssa.

Lisäksi valmistin curry-kastikkeen kirjan ohjeen mukaan. Tietenkin - sehän kuuluu tähän kokonaisuuteen. Tällä kertaa en keittänyt riisiä, sillä minulla oli lisukkeeksi vielä jäljellä kasvisrisottoa edelliseltä päivältä. Ruoan valmistuksesta olen jo totuttuun tapaan valmistanut  video-reseptin.

Curry-kastike on herkullinen kastike, jonka tärkeä kikka on muistaa rasvakypsentää (confit-kypsentää) curry valmistuksen alussa.

Mikä on muuten broilerin ja kanan ero. Kanan tarkoitus on alunperinkin tuottaa mahdollisimman paljon kananmunia, sen liha ei ole mureaa ennen kuin pitkähkön keittämisajan jälkeen. Broileri taas on jalostettu kasvamaan ja kehittymään nopeasti sekä tuottamaan mahdollisimman nopeasti lihaa. Broiler on siis jalostettu kanarotu, 


Lähde: https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta-poytaan/maatilalla-kasvatetaan-ruokaa/kotielaimet/kanat-ja-broilerit


Kommentit