Pullataikina juurimenetelmällä

Ilokseni huomasin, että Kotiruoka-kirjassa on ohje juuritaikinan valmistukseen. Juuritaikinan ohje on harvoin esillä, ihmettelenpä vain miksi. Se on nopea tapa saada aikaiseksi tuoretta pullaa, maussa ja rakenteessa ei ole lainkaan eroa. Ohjevideossani, ohjeet pullataikinan valmistamiseen juurimentelmällä. Juurimenetelmä on usein käytössä kotitaloustunneilla. Videossa valmistan pullataikinan Arkiruoka-kirjan ohjeella.

Kotiruoka-kirjassa on hieno osio vehnästaikinaleivonnaisia. Pulla kulkee myös nimellä arkivehnänen. Pullataikinaohjeita löytyy kirjasta kaksi versiota eli perinteinen ja juurimenetemä. Minä valmistin taikinan nyt, kuten yleensä teen, juuritaikinamentelmällä. Valmistin vain puolikkaan taikinan, jolloin saamme pullaa pellillisen. Puolen litran taikinasta, joka yleisimmin on resepteissä,  tulee kaksi pellillistä pullaa. Tällä kertaa halusin ihan tarkoituksella pienemmän taikinan.

Vehnästen (kiva vanha nimitys tämä vehnänen) muotoiluvihjeitä on kirjassa paljon erilaisia, kuten voisilmäpullat, ruusupullat ja sisaruspullat. Lisäksi löytyy ohje pannupullaan. Pannupullan resepti vaikuttaa erinomaisen hyvältä. Täytyy kokeilla joskus. Pannupullan sisälle laitetaan manteliruohetta, sokeria, sulatettua margariinia ja vehnäjauhoa. Ei voi tulla huonoa noilla aineksilla. Ajatuskin pannupullasta saa veden herahtamaan kielelle.

Tämä pullataikina päätyy tällä kertaa pakasteeseen pikkupullina odottamaan paistamistaan laskiaispullaa varten.

Oheisessa kuvassa pari viikkoa sitten Café Mellstenissä nauttimamme laskiaispullat. Laskiaista odotellen. 




Kommentit