Paistetut tomaatit ja sipulit sekä valkosipuli

En ollut ajatellutkaan, että tomaattien ja sipulien poistamiselle löytyy resepti. Minulla on ollut tapana laittaa uuniin erilaisia kasviksia paistumaan. Ennen uuniinlaittoa pilkkoa, käsitellä ja maustaa. Nyt valmistin reseptin mukaan. Laitoin lisäksi uuniin paistumaan valkosipulinkin. Siitä tulee niin hyvää. YouTube videossani selkeä ohje.

Sanotaan, että kasviksia pitäisi syödä ainakin puoli kiloa päivässä. Osa tuoreena ja osa kypsennettynä. Kypsentämällä kasviksia pystyy upottamaan erilaisiin ruokiin yllättävän paljonkin. Ne vain sujahtavat ruoan joukkoon.

Kasvisten kypsennystavalla on merkitystä. Uunissa paahtaminen tai paistaminen on yksi erinomainen tapa kasvisten valmistamiseen. Tapa, jolla reseptissä ohjeistetaan ja jonka mukaan valmistan soveltuu myös muiden kasvisten kypsentämiseen uunissa.

Samalla kun paistoin tomaatteja ja sipuleita uunissa paistui siellä ruoaksi Muu grillimakkara. Ateria oli näin ollen kasvisateria. Uskotko heti kun näit kuvan?



Kommentit