Ohukaiskääryleet eli krepsit eli täytetyt letut

Ohukaiskääryleet, täytetyt letut, krepsit. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Lapsuuden kodissani syötiin krepsejä, täytteenä yleisimmin jauhelihaa. Kotiruoka-kirjassa resepti kulkee nimellä ohukaiskääryleet. Krepsit olivat 1980-luvulla trendiruokaa.Vaihtoehtoja sekä ohukaisiin että täytteisiin on kirjassa useita. Erilaisia ohukaisversioita mainitaan kirjassa vaihtoehtoina, kuten porkkana- , peruna-, ja pinaattiohukkaat. Nokkosohukkaat puuttuivat, mutta niihin päädyin. Minulla oli saatuna Arctic Warriorsin nokkosjauhetta ja nokkosensiemeniä. Halusin käyttää jauhetta juuri tähän tarkoitukseen. Resepti oli perinteinen letturesepti, jota sitten muokataan oman halun mukaan.

Täyteresepteinä kirjassa on vaihtoehtoina kasvistäyte ja kalatäyte. Lisäksi viitataan useisiin muihin kirjasta löytyviin resepteihin. Päädyin valmistamaan kasvistäytteellä. Lisäsin täytteeseen vielä kuivattuja nokkosensiemeniä. 

Ruoasta tuli erinomainen lounas. Suorastaan olin jo unohtanut tämän ihanan retroherkun. Ehkä tämä nyt tulee uudestaan vakiovalmistukseeni.

Resepti ja ohje valmistukseen  löytyy oheisesta tekemästäni videosta Videosta.

Erilaiset pannulla paistettavat jauho-neste-seoksesta valmistetut ohuet leivonnaiset ovat olleet maailman keittiöissä valmistuksessa eri muodoissa. Ohukaiset koko vaihtelee pienestä suureen ja ohuesta paksuun. Ohukaisten nesteenä voidaan käyttää mm maitoa, vettä ja viiniä. Ohukaisia syövät kaikki yhteiskuntaluokat ympäri maailman. Täytteet saattavat vaihdella tulotason mukaan.Kommentit