Mausteinen lihakeitto (gulassi)

Ihan uskomaton juttu. Minulla oli tirolilaisen ruoan verkkokurssi, jossa valmistimme gulassia, pretzeleitä ja apfelstrudelia. Kursseilla käyttämäni gulassin reseptin olen löytänyt aikoinaan laskettelureissun yhteydessä itävaltalaisesta ruoka-lehdestä. Lehden nimi ei muistu mieleen, ei millään. Sittemmin olen reseptin kääntänyt. Ja nyt….

Selailin Kotiruoka-kirjaa, löytyykö kirjassani gulassin resepti. Löytyy nimellä mausteinen lihakeitto (gulassi). Resepti on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta sama kuin itävaltalainen reseptini. Kotiruoka-kirjan reseptissä ohjattavan käytettävän punaista ja vihreää paprikaa, itävaltalaisessa kaksi punaista paprikaa. Kotiruoka-kirjassa laitetaan mausteeksi 1 tl basilikaa kun itävaltalaisessa versiossa 2 rkl kuminaa. Kumina mainitaan kyllä sulkeissa ja määränä 1- 1/2 tl.

Valmistin reseptin tällä kertaa sillä itävaltalaisella. Ruoka tuli nyt valmistettua ei ihan ohjeen mukaan. Anteeksi Kaisa ja Raija.

Gulassikeitto on alunperin unkarilainen ruokaklassikko, joka on ajan myötä kulkeutunut Itävaltalaisen rinneruoan klassikkosarjan. Gulassi on ilmeeltään sakea keitto, jota on haudutettu pitkään. Lihana keitossa on perinteisesti naudanlihaa.

Kommentit