Savukalasalaatti ja kermaviilikastike

Pienen lomatauon jälkeen kotiruoka maistuu taas. Suorastaan erinomaiselta. Savukalasalaatti ja kermaviilikastike valkoituivat valmistukseen helppouden ja nopeuden takia. Helppoa ja nopeaa, koska samanaikaisesti omassa kotikeittiössään salaattia valmisti Länsiväylän toimittaja Anneli Tuominen-Halomo Teamsin välityksellä. Olimme sopineet haastattelun yhteyteen Kotiruoka-kirjan reseptin valmistuksen etäyhteyksillä. Tämä on tätä k-aikaa.

Laitoin Annelille tarvittavien aineksien listan eilen sähköpostitse. Reseptiä en laittanut erikseen, sillä halusin ohjata häntä samanaikaisesti puhelimessa. Oli kiva, että Anneli oli ihan oikeasti keittänyt perunat ja kananmunat valmiiksi. Tämä oli ehkä mukavin haastattelu, mitä minusta on koskaan tehty, yhdessä ruokaa laittaen.

Minä käytin savukalana Pielisen Kalajalosteen savumuikkuja purkissa, Annelilla oli savulohta. Jäin miettimään reseptin tekemisen järjestystä sen alkaessa kalan paloittelulla. Tykkään työskennellä vähäisimmän haitan periaatteella ja aloittaisin kasviksien pilkkomisella eli siinä järjestyksessä kun laitan ainekset salaattivadille tai kulhoon. 

Ohjeen mukaan ensin paloitellaan savukala. Minä en paloitellut, sillä halusin laittaa muikut kokonaisina. Seuraavaksi vuorossa oli kananmunien lohkominen. Tarvitsin siten säilytys paikan kananmunan lohkoille ja kalalle vihannesten ja perunan pilkkomisen ajaksi. Tässä on joku juju, mutta minä en sitä nyt vain ymmärtänyt. Lisäksi valmistimme kermaviilikastikkeen.

Kokonaisuus toimi erinomaisesti ja maistui. Hyvä ruokaisa perussalaatti.Kommentit