Kurpitsapihvit ja pinaattimuhennos

Siis voi wow. En ollut ennen tajunnutkaan kuinka herkullista myskikurpitsa voi olla vain pannulla paistettuna. Tähän asti olen käyttänyt sitä vain ja ainoastaan sosekeitoissa ja muhennoksissa. Pihveinä tästä tulee ihan vakioruokaa - varmasti.

Ohje opasti, että kurpitsa kuoritaan, viipaloidaan ja paistetaan molemmin puolin. Paistamisen jälkeen haudutetaan kypäsäksi mm smetanan kanssa. No kyllähän smetanan kanssa tulee aina hyvää ja niin nytkin.

Kaveriksi valmistin ohjeen mukaan pinaattimuhennosta. Tälläkin kertaa reseptissä neuvottiin suurustamaan maito. Mistä ihmeestä nämä reseptit tulevat kun aina pitää suurustaa? Hyvää tästäkin kyllä tuli.

Pinaatin valmistamisessa jatkan pannulla kevyesti paistamista ja vain mausteilla maustamista. Minusta pinaatti ei kaipaa maitotuotteita mukaansa varsinkaan kun se on lisukkeena.

Myskikurpitsapihvit tein vielä seuraavanakin päivänä. Tällä kertaa paistoin niihin värin pannulla ja haudutin veden kanssa. Erinomainen ruoka syntyi näinkin.



Kommentit