Hernesosekeitto pakasteherneistä

Taas olin lähdössä valmistamaan ruokaa ilman, että luin reseptin kunnolla. Aargh! Milloinkahan opin tämän reseptien lukemisen taidon? Tai itse asiassa milloin lopetin lukemaan reseptejä?

Hernesosekeitto on ollut minun ruoanvalmistuksessa mukana säännöllisen epäsäännöllisesti. Se on herkullista ja pitää korkean kasvisproteiinitasonsa myötä nälkää poissa hyvin. Ruoka valmistuu nopeasti ja lähes itsestään.

Kotiruoka-kirjan resepti alkaa sipulin kuullottamisella. Tässä se oli jo menossa heti pieleen. Ehdin jo laittaa veden kiehumaan ennen kuin luin reseptin kunnolla. Minä en ole kuullottanut sipulia vaan laittanut ne kiehumaan pakasteherneiden kanssa. Mutta tietenkin sipuli pitää kuullottaa, sen maku on kuullottamiseen jälkeen pehmeämpi ja armollisempi. Näin sitten reseptin mukaan toimimaan. Sipulin kuullottamisen jälkeen kattilaan 7 dl vettä ja pakasteherneet. Minä laitoin vinkkiohjeen mukaan 600 g herneitä 400 g sijaan, sillä en halunnut erikseen suurustaa keittoa vaan antaa sakeuden tulla herneiden määrällä.

Mausteina laitoin ohjeen mukaisesti yrttisuolaa, valkopippuria, timjamia ja rakuunaa. Rakuuna sopi tähän aivan erinomaisesti. Tykkään rakuunasta paljon, mutta tässä ruoassa en ole sitä ennen käyttänyt. Jatkossa käytän.

Valmistamiseen meni aikaa noin 25 minuuttia, josta noin 20 oli herneiden kypsymiseen vaadittava aika.

Kaunis tämä ruoka on. Tuo hento vaaleanvihreys antaa lupauksen keväästä.

Ruokana resepti on lähes sama kuin ranskalaisten creme ninon. Kotiruoka-kirjan reseptissä annetaan ohje valkoviinin ja kermavaahdon lisäämiseen. Nämä minä jätin pois, sillä halusin toteuttaa tästä herkusta arkisemman version. Creme Ninon resepteissä on yleensä myös mukana perunaa, tässä ei ollut. 

Resepti toimi mielestäni hyvin. Se jääkö valmistukseeni näin vai palaanko lisäämään vielä Koskenlaskija-juustoa näyttää seuraava kerta.

Kommentit